Pri samovražedných útokoch v Bagdade zahynulo najmenej deväť vojakov

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 12:21 • 2 min
Pri samovražedných útokoch v Bagdade zahynulo najmenej deväť vojakov

BAGDAD - Najmenej deväť príslušníkov irackej armády zahynulo dnes pri dvoch samovražedných bombových útokoch, ku ktorým došlo v irackej metropole Bagdad a jej okolí. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

K horšiemu z oboch útokov došlo v severovýchodnej časti Bagdadu, kde samovražedný útočník narazil s vozidlom naloženým výbušninami do bezpečnostného kontrolného stanovišťa. Pri následnom výbuchu zahynulo šesť vojakov a ďalších 13 osôb utrpelo zranenia.


Ďalší samovražedný atentátnik zaútočil na veliteľstvo polovojenských oddielov v meste Mišahda ležiacom približne 30 kilometrov severne od Bagdadu. Útok si vyžiadal životy troch vojakov a zranenia ďalších desiatich.


K útokom došlo v čase, keď extrémistická organizácia Islamský štát (IS) ustupuje na viacerých frontoch v Iraku a Sýrii, kde predtým ovládla rozsiahle územia a založila samozvaný kalifát.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies