Pri samovražedných útokoch na severe Kamerunu zahynulo 19 ľudí

NETKY.SK • 3 September 2015, 18:33 • 2 min
Pri samovražedných útokoch na severe Kamerunu zahynulo 19 ľudí

DOUALA - Devätnásť ľudí zahynulo a 143 utrpelo zranenia pri dnešných dvoch samovražedných útokoch na severe Kamerunu, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

K útokom došlo v meste Kerawa. Jeden z atentátnikov sa odpálil v blízkosti armádneho tábora, ďalší na trhovisku.

 

Kamerun je súčasťou regionálnej koalície bojujúcej proti militantnej islamistickej organizácii Boko Haram, ktorá pôsobí na severe Nigérie aj v susedných štátoch, upozornil Reuters.

 

Nigérijské úrady koncom augusta informovali, že období od 8. júla do 25. augusta zatkli v štátoch Lagos, Kano, Plateau, Enugu a Gombe 20 významných veliteľov a príslušníkov frontových jednotiek Boko Haram.

 

Militanti z Boko Haram bojujú za vytvorenie prísne islamského štátu na severe Nigérie od roku 2009. Odvtedy pripravili o život tisíce ľudí a ďalšie stovky, medzi nimi dievčatá a ženy, uniesli. Približne 1,5 milióna Nigérijčanov muselo utiecť zo svojich domovov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies