Pri samovražednom útoku zahynulo 12 ľudí

NETKY.SK • 12 Január 2015, 15:07 • 2 min
Pri samovražednom útoku zahynulo 12 ľudí

BAGDAD - Najmenej 12 príslušníkov šiitských milícií a vojakov zahynulo dnes v pri útoku samovražedného atentátnika, ktorý sa neďaleko mesta Tikrít odpálil v aute naloženom výbušninami. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa predstaviteľov polície k útoku došlo približne 130 kilometrov od metropoly Bagdad, keď samovražedný atentátnik narazil autom naloženým výbušninami do skupiny vojakov a šiitských bojovníkov.
    

Zdroje z miestnej nemocnice uvádzajú, že pri výbuchu zahynulo desať príslušníkov šiitských milícií a dvaja vojaci. ďalších 18 ľudí utrpelo zranenia. 

     

V Iraku sú bombové útoky na takmer dennom poriadku. Ich obeťami sú najčastejšie šiiti a príslušníci bezpečnostných síl. K zodpovednosti za útoky sa väčšinou hlási organizácia Islamský štát (IS), ktorá vlani zaznamenala v severnom a západnom Iraku veľké územné zisky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies