Pri samovražednom útoku zahynuli dvaja vojaci misie OSN

NETKY.SK • 14 December 2013, 14:37 • 2 min
 Pri samovražednom útoku zahynuli dvaja vojaci misie OSN

BAMAKO - Západoafrická republika Mali sa stále spamätáva z prevratu na prelome marca a apríla 2012.

slovakia

left justify in out

Pri samovražednom útoku na severovýchode Mali zahynuli v sobotu najmenej dvaja vojaci misie MINUSMA, ktorú do krajiny vyslala OSN. K útoku došlo deň predtým, ako sa v krajine uskutoční druhé kolo parlamentných volieb. Vojaci zomreli v meste Kidal, keď samovražedný útočník vrazil svojím výbušninami naloženým autom do banky, ktorú strážili. Militant rovnako neprežil, viacerí africkí vojaci MINUSMA utrpeli zranenia.

Západoafrická republika Mali sa stále spamätáva z prevratu na prelome marca a apríla 2012, ktorý otvoril cestu ovládnutiu severovýchodu krajiny separatistami. Vojenský puč bol dôsledkom povstania Tuarégov, situáciu však využili moslimskí radikáli, ktorí na severovýchode vyhlásili vlastný štát. Francúzsko v januári poslalo do svojej bývalej kolónie vojakov, aby zastavili postup islamistov na metropolu Bamako. V súčasnosti pomáhajú vláde udržiavať pokoj v krajine medzinárodné sily.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona