Pri samovražednom útoku v Nigérii na trhovisko zahynulo 14 ľudí

NETKY.SK • 19 November 2015, 08:37 • 2 min
Pri samovražednom útoku v Nigérii na trhovisko zahynulo 14 ľudí

KANO - Najmenej 14 ľudí zahynulo a ďalších minimálne 100 utrpelo zranenia pri výbuchu, ku ktorému došlo v stredu v severonigérijskom meste Kano, keď sa na trhu s mobilnými telefónmi odpálili dve samovražedné atentátničky. Obe boli pravdepodobne členkami islamistickej skupiny Boko Haram. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

K explóziám došlo v stredu okolo 16.00 h na trhovisku neďaleko centra Kana, ktoré je s viac ako dvoma miliónmi obyvateľov druhým najväčším mestom v Nigérii.

 

"Pri dnešnom výbuchu bomby na trhovisku Kane sa zranilo viac ako 100 ľudí a 14 ľudí prišlo o život," uviedol Sani Datti, hovorca nigérijskej Národnej agentúry pre riadenie krízových situácií (NEMA).

 

Extrémisti z Boko Haram vyhlásili na severovýchode Nigérie emirát, kde uplatňujú brutálny výklad islamského práva, a podnikajú aj výpady do susedných krajín - Nigeru, Kamerunu a Čadu. Táto skupina prisahala v marci vernosť tzv. Islamskému štátu (IS), ovládajúcemu rozsiahle územia v Iraku a Sýrii.

 

Od mája, keď do úradu nastúpil novozvolený nigérijský prezident Muhammadu Buhari, ktorý sľúbil, že Boko Haram zlikviduje, zabili militanti z tejto skupiny viac ako 1000 ľudí.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies