Pri samovražednom útoku v Iraku zahynulo 14 školákov a ich učiteľ

NETKY.SK • 6 Október 2013, 19:47 • 2 min
Pri samovražednom útoku v Iraku zahynulo 14 školákov a ich učiteľ

MOSUL - Samovražedný atentátnik vošiel s nákladným autom naloženým výbušninami na ihrisko základnej školy, kde sa odpálil.

slovakia

left justify in out

Pätnásť ľudí zahynulo dnes v severoirackom meste Tal Afár, keď samovražedný atentátnik vošiel s nákladným autom naloženým výbušninami na ihrisko miestnej základnej školy, kde sa odpálil. Medzi obeťami je 14 žiakov školy a ich učiteľ.

K výbuchu došlo len niekoľko minút po tom, ako sa pred policajnou stanicou v tom istom meste odpálil ďalší samovražedný útočník. Pri tomto útoku však neboli hlásené žiadne obete na životoch ani zranenia.

Mesto Tal Afár leží približne 70 kilometrov severozápadne od Mosulu, ktorý je pokladaný za baštu sunnitských islamistických povstalcov.

"Dnes sa tu odohrali dva veľké výbuchy, pri ktorých zahynuli, alebo sa zranili desiatky ľudí. Jedno nákladné auto vybuchlo pred policajnou stanicou, druhé v areáli základnej školy," povedal pre agentúru Reuters starosta mesta Abdul Abbás.

Väčšina obyvateľov mesta Tal Afár sa hlási k irackej šiitskej menšine, ktorá je v ostatných rokoch v tejto oblasti cieľom stupňujúcich sa teroristických útokov a únosov.

Ani k jednému z útokov sa zatiaľ nikto neprihlásil, avšak oba boli vykonané spôsobom typickým pre sunnitských islamistov z al-Káidy, ktorí šiitov pokladajú za nevercov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona