Pri samovražednom bombovom útoku v Pakistane sa zranilo desať ľudí

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 11:50 • 2 min
Pri samovražednom bombovom útoku v Pakistane sa zranilo desať ľudí

PEŠÁVAR - Najmenej desať ľudí utrpelo dnes zranenia pri výbuchu nálože, ktorú pred vládnou budovou v meste Mardán na severozápade Pakistanu odpálil samovražedný útočník. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Útočník ešte predtým, ako pred budovou daňového úradu odpálil výbušninu, ktorú mal pripevnenú na tele, niekoľkokrát vystrelil z ručnej zbrane, uviedol náčelník polície v Mardáne, ktorý zároveň dodal, že tri z desiatich zranených osôb sú v kritickom stave.

 

K zodpovednosti za útok sa bezprostredne nikto neprihlásil, avšak vo všeobecnosti sa predpokladá že za ním stojí pakistanský Taliban a jeho spojenci, ktorí v úsilí zaviesť šaríu dlhodobo útočia na pakistanské vládne inštitúcie a bezpečnostné sily.

 

Pakistanské ozbrojené sily podnikli proti islamským militantom viacero ofenzív, avšak eliminovať sa ich doteraz nepodarilo.

 

Pri samovražednom bombovom útoku na zhromaždenie kresťanov zahynulo v marci počas veľkonočných sviatkov v meste Láhaur 70 ľudí. K zodpovednosti za tento útok sa prihlásila pakistanská odnož Talibanu, skupina Tehríke Tálibán Pákistán (TTP).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona