Pri samovražednom bombovom útoku v Kamerune zomrelo najmenej 19 ľudí

NETKY.SK • 26 Júl 2015, 10:31 • 2 min
Pri samovražednom bombovom útoku v Kamerune zomrelo najmenej 19 ľudí

YAOUNDÉ - Najmenej 19 ľudí prišlo v sobotu o život pri samovražednom bombovom útoku v kamerunskom meste Maroua ležiacom na severe krajiny.

slovakia

left justify in out

Incident sa stal iba tri dni po dvojici podobných útokov, z ktorých je podozrivá militantná skupina Boko Haram, informovala agentúra Reuters.

 

Podľa výpovedí očitých svedkov útok v preplnenom bare v miestnej časti Pont Vert vykonala mladá žena. Na miesto sa následne dostavili záchranári a vojaci, ktorí pomáhali s vyhľadávaním preživších osôb. Explózia si vyžiadala tiež 62 zranených. Mesto Maroua je metropolou kamerunskej provincie North Region.

 

Dvojica paralelných bombových útokov v stredu zabila 13 ľudí a spôsobila zranenia ďalším 32 osobám. K zodpovednosti za tieto ani sobotňajšie útoky sa zatiaľ neprihlásila nijaká skupina; všeobecne sa však predpokladá, že ide o doteraz najhlbší prienik islamistických extrémistov z Boko Haram zo susednej Nigérie.

 

Skupina zintenzívnila útoky voči okolitým štátom - Čadu, Nigeru a Kamerunu - po tom, ako regionálne sily v priebehu roka odštartovali ofenzívu zameranú na potlačenie aktivít týchto militantov. Boko Haram so základňou v severnej Nigérii prisahala vernosť extrémistickej džihádistickej sekte Islamský štát (IS).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona