Pri samovražednom atentáte v údolí Svát zahynulo 11 vojakov

NETKY.SK • 4 Február 2018, 06:00 • 2 min
Pri samovražednom atentáte v údolí Svát zahynulo 11 vojakov

ISLAMABAD - Samovražedný atentát v údolí Svát na severozápade Pakistanu si v sobotu vyžiadal životy 11 vojakov a zranenia ďalších 13 príslušníkov pakistanských bezpečnostných zložiek. K zodpovednosti za útok sa zatiaľ nikto neprihlásil.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady. Tie spresnili, že ide o prvý takýto útok po troch rokoch v oblasti, ktorú v minulosti ovládali islamisti.

 

Samovražedný atentátnik aktivoval výbušninu na svojom tele v blízkosti skladiska, ktoré vojaci využívali na športovanie. Bezpečnostné zložky uzavreli okolie miesta činu a pátrajú po prípadných spolupáchateľoch atentátnika. Údolie Svát, o ktorom sa hovorí aj ako o "pakistanskom Švajčiarsku", ovládali islamistickí povstalci od roku 2007 do roku 2009, keď ich odtiaľ mohutnou ofenzívou vyhnali vládne sily. Súčasťou vládnej operácie bola aj evakuácia asi dvoch miliónov ľudí, ktorí sa neskôr mohli vrátiť do svojich domovov.

 

Pakistanské vedenie útok v údolí Svát odsúdilo. Predseda vlády Šahíd Chakan Abbásí prisľúbil, že bezpečnostné zložky krajiny "budú bojovať, kým nebude zlikvidovaný aj posledný terorista".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies