Islamský štát spustil v Bagdade sériu samovražedných útokov, zahynulo vyše 20 ľudí

NETKY.SK • 30 Máj 2016, 14:39 • 2 min
Islamský štát spustil v Bagdade sériu samovražedných útokov, zahynulo vyše 20 ľudí

BAGDAD - Vyše 20 ľudí zahynulo a ďalších 50 utrpelo zranenia pri sérii bombových útokov, ku ktorým došlo dnes v irackej metropole Bagdad a okolí. S odvolaním sa na vyjadrenia polície a zdravotníkov o tom informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Najvyšší počet obetí, a síce 12 mŕtvych a vyše 20 zranených, si vyžiadal incident, pri ktorom samovražedný útočník narazil autom plným výbušnín do kontrolného stanovišťa naďaleko obchodnej zóny v prevažne šiitmi obývanej štvrti Šaáb na severe Bagdadu. 


Ďalší útok sa odohral na trhovisku v šiitskej štvrti Sadr City. Samovražedný útočník tam počas jazdy na motorke odpálil pás s výbušninami, pričom usmrtil troch ľudí a zranil deviatich ďalších.
Pri poslednom zo série dnešných útokov zahynulo v prevažne sunnitskom meste Tarmíja, vzdialenom asi 50 kilometrov severne od Bagdadu, osem ľudí a zranenia utrpelo ďalších 21. Samovražedný útočník tam odpálil auto plné výbušnín v blízkosti jednej z vládnych budov a tiež policajnej stanice. 


K zodpovednosti za všetky dnešné útoky sa na internete prihlásila militantná organizácia Islamský štát, uviedla agentúra AP. K dovedna trom bombovým útokom v irackom hlavnom meste a neďaleko neho došlo práve v deň, keď spustili iracké jednotky na boj s terorizmom (CTS) rozsiahly útok na mesto Fallúdža, ktoré je jednou z bášt IS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies