Pri ruskej leteckej základni zostrelili dron

NETKY.SK • 12 August 2018, 08:53 • 2 min
Pri ruskej leteckej základni zostrelili dron

MOSKVA - Ruská armáda oznámila, že zostrelila v Sýrii bezpilotné lietadlo, ktoré sa v sobotu dostalo blízko k jeho tamojšej leteckej základni Humajmím.

slovakia

left justify in out

Podľa oznámenia tento dron vypustili z oblasti v tzv. deeskalačnej zóne v provincii Idlib, ktorú majú pod kontrolou "nelegálne ozbrojené skupiny", informovala tlačová agentúra TASS.

 

Bezpilotný stroj kontrolovali militanti nachádzajúci sa neďaleko od základne Humajmím, uviedol podľa správy šéf ruského Centra pre zmierenie znepriatelených strán v Sýrii generálmajor Alexej Cygankov.

 

Dodal, že dron zničili systémy protivzdušnej obrany v bezpečnej vzdialenosti od základne, pričom nespôsobil škody, nikto neutrpel zranenia a základňa Humajmím funguje v normálnom režime.

 

Podľa Cygankova nelegálne ozbrojené skupiny pôsobiace v deeskalačnej zóne v Idlibe opakovane naďalej porušujú prímerie, keď ostreľujú obývané lokality v regióne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona