Pri rukojemníckej dráme v Bamaku zahynulo aj šesť ruských občanov

NETKY.SK • 21 November 2015, 16:12 • 2 min
Pri rukojemníckej dráme v Bamaku zahynulo aj šesť ruských občanov

MOSKVA - Šesť ruských občanov zahynulo počas piatkovej rukojemníckej drámy v malijskom hlavnom meste Bamako, kde militanti obsadili luxusný hotel Radisson Blue. Informovala o tom dnes hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová.

slovakia

left justify in out

Podľa nej sú obeťami zamestnanci leteckej spoločnosti Volga-Dnepr. "Medzi mŕtvymi je šesť našich občanov, taktiež 13 občanov iných štátov, ktorých zastrelili militanti v reštaurácii v prvých okamihoch teroristického útoku na hotel," citovala Zacharovovú agentúra TASS.

 

Ruský rezort diplomacie podľa nej ostro odsudzuje "tento brutálny zločin, ktorého cieľom je destabilizácia situácie v Mali".

 

Obsadenie hotela moslimskými extrémistami a následná rukojemnícka dráma si podľa vyhlásenia malijského prezidenta Ibrahima Boubacara Keitu vyžiadali 21 mŕtvych vrátane dvoch militantov, ako aj sedem zranených.

K zodpovednosti za útok sa prihlásila africká džihádistická skupina al-Murábitún spájaná s teroristickou sieťou al-Káida.

 

Pri rukojemníckej dráme v hoteli zasahovali malijské špeciálne jednotky s pomocou menšieho amerického tímu a francúzskych bezpečnostných síl.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies