Pri raziách v Nábuluse zatýkali členov Hamasu

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 11:10 • 2 min
Pri raziách v Nábuluse zatýkali členov Hamasu

NÁBULUS - Pri raziách v predjordánskom meste Nábulus zadržali izraelské bezpečnostné zložky dnes nadránom 29 Palestínčanov. Ide prevažne o členov radikálneho hnutia Hamas, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na organizácie, ktoré sa zasadzujú za palestínskych väzňov.

slovakia

left justify in out

Väčšina zo zadržaných má podľa týchto organizácií viac než 40 rokov. Palestínske bezpečnostné zdroje uviedli, že pri raziách zhabali počítače, vozidlá a ďalšie predmety. Hovorkyňa izraelskej armády operáciu v Nábuluse potvrdila s tým, že ju spoločne vykonali armáda, spravodajská služba Šin Bet a pohraničná polícia. Všetci zadržaní sú podľa nej "spojení s Hamasom, ktorý je teroristickou organizáciou".

 

K zatknutým patria aj vysokopostavení členovia Hamasu a bývalí väzni, ktorí sa zúčastňovali na aktivitách organizácie, uviedlo webové vydanie izraelského denníka Jediot achronot s tým, že operácia sa uskutočnila v čase, keď aktivity Hamasu v Predjordánsku rastú a táto organizácia "má za cieľ naplánovať útok na izraelské územie".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies