Pri Rakke zaútočilo na IS šesť ruských diaľkových bombardérov Tu-22M3

NETKY.SK • 11 August 2016, 13:05 • 2 min
Pri Rakke zaútočilo na IS šesť ruských diaľkových bombardérov Tu-22M3

MOSKVA - Šesť ruských diaľkových bombardérov Tu-22M3 zaútočilo dnes na pozície teroristickej organizácie Islamský štát (IS) pri sýrskom meste Rakka. Zasiahli aj závod na výrobu chemickej munície. Informovalo o tom ruské ministerstvo obrany.

slovakia

left justify in out

"Šesť diaľkových bombardérov Tu-22M3, ktoré vzlietli zo základne v Rusku, vykonali cielené útoky s vysokovýbušnými trieštivými bombami na zariadenia teroristickej organizácie nazývanej Islamský štát, a to juhovýchodne, severne a severozápadne od Rakky," citovala z vyhlásenia ministerstva agentúra TASS.


"Útok zlikvidoval veľký sklad obsahujúci zbrane, muníciu a pohonné hmoty a mazivá v blízkosti Rakky, závod na výrobu chemickej munície na severozápadnom okraji mesta a veľký poľný výcvikový tábor. Teroristi utrpeli ťažké materiálne škody. Veľké množstvo ozbrojencov bolo zabitých," uviedlo ministerstvo.


Dodalo, že bombardéry sprevádzali stíhačky Su-30SM a Su-35S, ktoré vzlietli z ruskej leteckej základne Humajmím v sýrskej provincii Lázikíja.


Tento mesiac išlo o druhý podobný úder. Šesť diaľkových bombardérov Tu-22M3 zaútočilo 8. augusta aj na pozície IS pri meste Palmýra. Predtým tieto stroje útočili v Sýrii 12., 14. a 21. júla.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies