Pri protivládnej demonštrácii vo Francúzsku zatkli vyše 150 ľudí

NETKY.SK • 27 Január 2014, 08:39 • 2 min
Pri protivládnej demonštrácii vo Francúzsku zatkli vyše 150 ľudí

PARÍŽ - Pri demonštrácii proti politike francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda zatkli v Paríži viac než 150 ľudí. Podľa polície v nedeľu pri zrážkach tiež utrpelo zranenia 19 jej príslušníkov, viacerí z nich ťažké, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Na proteste usporiadanom rôznymi prevažne pravicovými organizáciami sa v centre francúzskej metropoly zúčastnilo približne 17.000 ľudí, uviedla polícia. Organizátori, medzi ktorými boli aj skupiny z prostredia pravicových extrémistov, hovorili až o 160.000 účastníkoch.

V závere demonštrácie začalo niekoľko sto účastníkov útočiť na príslušníkov bezpečnostných síl fľašami, železnými tyčami či pyrotechnikou. Polícia proti nim nasadila vodné delo.

Účastníci demonštrácie v rámci "dňa hnevu" proti Hollandovi predtým vyjadrovali rozhorčenie nad ekonomickou politikou socialistického prezidenta, vysokou úrovňou nezamestnanosti i veľkým daňovým zaťažením obyvateľstva. Vyzvali tiež na zrušenie Hollandom presadeného zákona o legalizácii homosexuálnych manželstiev.  

S politikou súčasného šéfa Elyzejského paláca je podľa najnovších prieskumov spokojných len asi 22 percent Francúzov. V novembri vyjadrilo spokojnosť s Hollandom len 15 percent respondentov, čo bola najnižšia podpora pre francúzskeho prezidenta od skončenia druhej svetovej vojny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies