V Nemecku zadržali troch Sýrčanov, boli spojení s útočníkmi z Paríža

NETKY.SK • 13 September 2016, 11:56 • 2 min
V Nemecku zadržali troch Sýrčanov, boli spojení s útočníkmi z Paríža

BERLÍN - Tri osoby zadržali dnes nemeckí policajti pri sérii razií v rámci protiteroristickej operácie v dvoch spolkových krajinách na severe Nemecka. S odvolaním sa na spolkovú Traja Sýrčania, ktorých zadržali v Nemecku pre podozrenie z terorizmu, boli podľa doterajšieho vyšetrovania spojení s páchateľmi vlaňajších útokov z Paríža. Uviedol to dnes nemecký minister vnútra Thomas de Maiziere. Podľa jeho slov mohli tvoriť tzv. spiacu bunku, píše agentúra DPA.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Mužov vo veku 17, 18 a 26 rokov zadržali dnes skoro ráno v rámci série razií v severonemeckom Šlezvicku-Holštajnsku a obviňujú ich, že ich do Nemecka ako utečencov vyslala džihádistická skupina Islamský štát (IS) "buď vykonať zverenú úlohu, alebo čakať na ďalšie inštrukcie".

 

De Maiziere novinárom v Berlíne povedal, že trojica Sýrčanov na cestu do Nemecka využila zjavne tú istú organizáciu prevádzačov ako niektorí z atentátnikov z Paríža, pričom dostala aj pasy z tej istej výrobne.

 

Mužov nemeckí vyšetrovatelia sledovali niekoľko mesiacov, potvrdil minister s tým, že nič nenaznačuje, že by boli mali konkrétne plány na útok. Troch zadržaných ešte dnes dopoludnia previezli letecky z Hamburgu do Karlsruhe, kde sídli spolková prokuratúra, ktorá ich vyšetruje oficiálne pre podozrenie z členstva v teroristickej organizácii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies