Pri protestoch vo Fergusone postrelili dvoch ľudí

NETKY.SK • 10 August 2015, 07:23 • 2 min
Pri protestoch vo Fergusone postrelili dvoch ľudí

FERGUSON - Dvoch ľudí zranili v noci nadnes guľky pri potýčke medzi políciou a demonštrantami, ku ktorej došlo v meste Ferguson v americkom štáte Missouri po pokojnej spomienkovej akcii venovanej pamiatke 18-ročného Afroameričana Michaela Browna. Toho presne pred rokom zastrelil vo Fergusone belošský policajt. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

K streľbe došlo po tom, keď sa polícia pokúšala rozohnať demonštrantov, ktorí začali blokovať dopravu a rozbíjať výklady na ulici, kde sa vlani začali nepokoje vyvolané tragickou smrťou mladého černocha. Zdravotný stav či identita osôb, ktoré utrpeli strelné zranenia, nebol bezprostredne známy.

 

Vo Fergusone sa uskutočnilo niekoľko spomienkových podujatí. Už v sobotu večer sa viac ako 200 ľudí zišlo pred sídlom polície, akcia prebehla pokojne. V nedeľu sa konali ďalšie podujatia, z ktorých viaceré organizoval Brownov otec.

 

Černošský tínedžer Michael Brown 9. augusta 2014 ukradol škatuľu cigár z obchodu s potravinami vo Fergusone len niekoľko minút pred tým, než ho zastavil a zastrelil belošský policajt Darren Wilsonom.

 

Tento incident v nasledujúcich dňoch vyvolal nepokoje v rôznych amerických mestách. Vlna násilia vypukla aj v novembri po tom, čo sa veľká porota rozhodla neobviniť Wilsona z Brownovej smrti.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies