Pri protestoch proti týždenníku Charlie Hebdo zahynulo už osem ľudí

NETKY.SK • 18 Január 2015, 09:28 • 2 min
Pri protestoch proti týždenníku Charlie Hebdo zahynulo už osem ľudí

NIAMEY - Najmenej traja ľudia prišli o život pri protestoch proti francúzskemu satirickému týždenníku Charlie Hebdo v nigerskom hlavnom meste Niamey. Počet obetí počas dvojdňových nepokojov sa tak vyšplhal na osem, oznámila agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne policajné zdroje.

slovakia

left justify in out

Dvojica obhorených tiel sa nachádzala vo vnútri vypáleného kostola na predmestí tejto metropoly, zatiaľ čo telo mŕtvej ženy objavili v bližšie nešpecifikovanom bare. Predpokladá sa, že obeť sa udusila následkom slzotvorného plynu a dymu. Celkovo v Niamey dav protestujúcich podpálil približne sedem kostolov.
      

Rozvášnená masa ľudí zaútočila tiež na tamojšiu policajnú stanicu a podpálila niekoľko policajných áut. V bezpečí neboli ani obchody, bary či prevádzky firmy Orange. "Všetko, čo symbolizuje Francúzsko, v Nigeri zmizne, kým sa upokojíme," uviedol jeden z protestujúcich, ktorého citovala agentúra DPA.
      

Francúzske veľvyslanectvo odporučilo obyvateľom zostať doma. Piatkové demonštrácie v nigerskom meste Zinder si vyžiadali päť mŕtvych a vyše 50 zranených. Dav podpálil miestne kultúrne stredisko a niekoľko ďalších budov, symbolicky spálil francúzsku štátnu zástavu a vyraboval tri kresťanské kostoly.
      

"Ak bude Charlie Hebdo pokračovať v uverejňovaní karikatúr proroka Mohameda, usporiadame ďalšie demonštrácie," povedal pre DPA jeden z prítomných protestujúcich.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies