Pri príprave nakrúcania filmu Martina Scorseseho zomrel muž

NETKY.SK • 29 Január 2015, 14:15 • 2 min
Pri príprave nakrúcania filmu Martina Scorseseho zomrel muž

TCHAJ-PEJ - Pri prípravách na nakrúcanie snímky Silence amerického filmára Martina Scorseseho zomrel muž a ďalší dvaja utrpeli zranenie. Nehoda sa stala na Taiwane, kde sa nakrúcanie filmovej adaptácie rovnomennej knihy Šúsakua Endóa (v českom preklade vyšla pod názvom Mlčení, pozn. SITA) má začať v piatok.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol hovorca výrobného štábu, jedna z budov tvoriacich súčasť plánovanej exteriérovej scény sa tvorcom nezdala stabilná, a preto najali firmu, ktorá ju mala spevniť. Keď trojica robotníkov začala stavbu opravovať, zrútil sa na nich strop. "Režisér Scorsese je šokovaný a smutný. Ľutuje, že sa táto nehoda stala," uviedol po incidente miestny hovorca filmu Dave Lee. Nehoda by podľa neho nemala zdržať začiatok nakrúcania snímky, v ktorej sa predstavia Liam Neeson, Andrew Garfield či Adam Driver.

 

Sedemdesiatdvaročný Martin Scorsese je režisér, scenárista, producent, herec a filmový historik. Na konte má niekoľko hudobných snímok, ako napríklad George Harrison: Living in the Material World (2011), The Last Waltz (1978) alebo Rolling Stones (2008). Podieľal sa tiež na vzniku dokumentu Woodstock (1970) o rovnomennom kultovom americkom festivale z roku 1969. Scorsese je držiteľom Oscara za film Na druhej strane (2006). Nakrútil tiež snímky Taxikár (1976), Zúriaci býk (1980), Posledné pokušenie Krista (1988), Mafiáni (1990), Gangy New Yorku (2002), Letec (2004), Prekliaty ostrov (2010), Hugo a jeho veľký objav (2011) či Vlk z Wall Street (2013). V súčasnosti pripravuje aj film Sinatra o americkom spevákovi Frankovi Sinatrovi. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona