Pri príležitosti MS v hokeji vydajú špeciálnu poštovú známku

NETKY.SK • 9 Máj 2019, 17:49 • 2 min
Pri príležitosti MS v hokeji vydajú špeciálnu poštovú známku

BRATISLAVA – Slovenská pošta (SP) vydáva pri príležitosti majstrovstiev sveta (MS) v hokeji 2019 špeciálnu emisiu poštovej známky spolu s exkluzívnou elektronickou Mojou pohľadnicou. TASR o tom informovala špecialistka SP pre styk s verejnosťou Eva Rovenská.

slovakia

left justify in out

"Motívom poštovej známky je hokejový puk so siluetou hokejistu vyplnenou slovenskou trikolórou. Hokejová Moja pohľadnica vychádza z oficiálneho vizuálu IIHF k MS v hokeji 2019," ozrejmila Rovenská. Poštová známka vo forme kruhu má rozmery 37 krát 38 milimetrov vrátane perforácie a vychádza vo forme tlačového listu so 40 známkami. Je vytlačená technikou ofsetu.

 

Súčasne s poštovou známkou bude vydaná obálka prvého dňa s pečiatkou First Day Cover (FDC). Motívom FDC obálky je zobrazenie zimného štadióna v Bratislave a v Košiciach spojených diagonálne situovanou hokejkou. Motívom FDC pečiatky je pôdorys hokejového ihriska.

 

img

Puk so siluetou hokejového útočníka vo farbách trikolóry. Na bočných okrajoch tlačového listu sú vlajky zúčastnených krajín. Zdroj: postoveznamky.sk 

 

"Autorom výtvarného návrhu poštovej známky, FDC obálky a pečiatky je akademický maliar Peter Uchnár," informovala Rovenská, podľa ktorej je umelec aj autorom nálepného listu "MS v ľadovom hokeji v Bratislave a Košiciach" vo formáte A5. Jeho motívom je pohľad na hrajúcich hokejistov.

 

Fanúšikovia hokeja si môžu zakúpiť poštovú známku prostredníctvom e-shopu Poštovej filatelistickej služby. Elektronickú hokejovú pohľadnicu môžu fanúšikovia zaslať svojim blízkym prostredníctvom internetovej stránky www.pohladnica.posta.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona