Pri príležitosti Medzinárodného dňa sluchu ponúkajú bezplatné vyšetrenie sluchu

NETKY.SK • 2 Marec 2018, 13:31 • 2 min
Pri príležitosti Medzinárodného dňa sluchu ponúkajú bezplatné vyšetrenie sluchu

BRATISLAVA - Pri príležitosti Medzinárodného dňa sluchu, ktorý pripadá na 3. marca, ponúka občianske združenie Nepočujúce dieťa možnosť dať si bezplatne vyšetriť sluch v Nákupnom centre Eurovea v Bratislave. Agentúru SITA o tom informovala Ľubica Majtánová z tohto združenia. V čase akcie od 15:00 do 18:00 bude mať verejnosť príležitosť získať aj ďalšie dôležité informácie z oblasti starostlivosti o sluch, ako aj ranej starostlivosti o deti s poruchou sluchu.

slovakia

left justify in out

Občianske združenie Nepočujúce dieťa a nadačný fond Dar zabezpečí mobilný Sluchobus s lekárom. V ňom môže dieťa absolvovať orientačné vyšetrenie sluchu a rodičia sa môžu poradiť s lekárom. Vyšetrenie môžu absolvovať deti od približne päť rokov. Zo združenia zároveň informujú, že okrem vyšetrenia pripravili pre deti aj rôzne aktivity, vďaka ktorým môžu spoznať svet detí s poruchou sluchu a ich tajnú posunkovú reč.

Medzinárodný deň sluchu je venovaný ľudom, ktorí trpia poruchami sluchu, stratili dar počutia a tiež téme zdravého sluchu. Občianske združenie upozorňuje na dôležitosť ranej starostlivosti pre deti vo veku do štyroch rokov. Kvalitná starostlivosť o deti v ranom veku je nesmierne dôležitá a významným spôsobom rozhoduje o celom ich ďalšom živote. Každý rok sa narodí vyše 200 detí s poruchou sluchu a až 90 percent z nich sa narodí do počujúcich rodín, kde s poruchou sluchu nemajú žiadne skúsenosti. Najväčšiu šancu prekonať následky postihnutia majú deti, ktoré získajú načúvacie prístroje a špeciálno-pedagogickú starostlivosť už od šesť mesiacov veku, uviedlo OZ Nepočujúce dieťa v tlačovej správe. Väčšina z týchto detí má v dnešnom svete šancu vrátiť sa opäť do sveta zvukov - môžu rozumieť, rozprávať a žiť počujúci život.

OZ Nepočujúce dieťa založili v roku 2015 rodičia detí s poruchou sluchu. Novým rodinám pomáhajú rýchlo sa zorientovať v novej situácii a včas podniknúť kľúčové kroky.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies