Pri príležitosti 89. narodenín britskej kráľovnej zazneli v Londýne salvy z dela

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 18:29 • 2 min
Pri príležitosti 89. narodenín britskej kráľovnej zazneli v Londýne salvy z dela

LONDÝN - Na počesť britskej kráľovnej Alžbety II. prešli dnes pri príležitosti jej 89. narodenín vojaci kráľovského jazdeckého delostrelectva v slávnostných uniformách okolo Buckinghamského paláca.

slovakia

left justify in out

Následne zazneli salvy z diel z prvej svetovej vojny, ktoré vypálili na poludnie v priľahlom Hyde Parku. O hodinu neskôr vypálil v Toweri na pozdrav kráľovnej 62 sálv z dela delostrelecký pluk Honourable Artillery Company, informovala tlačová agentúra AP.
     

Kráľovná oslavuje svoje narodeniny dvakrát, dnes v súkromí a v júni, podľa kráľovskej tradície, oficiálne s vojenskou prehliadkou.
     

Tento týždeň si vzala zriedkavé voľno na oddych od oficiálnych akcií. Okrem každodenných informácií od vlády, ktorým sa venuje každý deň s výnimkou Štedrého dňa, odpočíva vo Windsorskom zámku neďaleko Londýna. Svoje narodeniny tam dnes oslávi v súkromí, v kruhu svojej rodiny, uviedli britské médiá.
     

Alžbeta II. sa narodila v roku 1926 a vládne od roku 1952. S manželom, vojvodom z Edinburghu princom Philipom má štyri deti a osem vnúčat, pripomenula agentúra DPA.
     

Tento týždeň sa očakáva narodenie jej ďalšieho pravnúčaťa, ktoré bude štvrté v línii čakateľov na trón. Manželka princa Williama, vojvodkyňa z Cambridgea Kate, by mala v najbližších dňoch priviesť na svet ich druhé dieťa v londýnskej nemocnici St. Mary's Hospital.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies