Pri prevrátení turistickej lode zahynulo 13 Kostaričanov

NETKY.SK • 24 Január 2016, 09:08 • 2 min
Pri prevrátení turistickej lode zahynulo 13 Kostaričanov

MANAGUA - Trinásť ľudí zahynulo vo vodách Karibského mora pri pobreží stredoamerickej Nikaraguy po tom, čo sa turistická loď s 32 ľuďmi na palube prevrátila v rozbúrenom mori. Informovali o tom miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Veliteľ nikaragujského námorníctva pre južnú oblasť Karibského mora Mario Berrios uviedol, že všetky obete boli pôvodom z Kostariky. Turisti sa plavili na palube lode "Kráľovná Karibiku".

 

Plavidlo sa potopilo v daždi a silnom vetre, keď sa plavilo medzi populárnymi Kukuričnými ostrovmi.

Z 32 pasažierov bolo 25 Kostaričanov, štyria Američania a traja Nikaragujčania. Väčšinu z 13 obetí tvorili ženy. Zvyšných 19 ľudí sa z vody podarilo zachrániť.

 

"Toto je veľká tragédia, naozaj to bolí, pretože to boli naši kostarickí, stredoamerickí bratia a sestry, ktorí dovolenkovali v nikaragujskom Karibskom mori," uviedla hovorkyňa nikaragujskej vlády Rosario Murillo pre portál El 19 Digital.

 

Berrios uviedol, že majiteľa a kapitána lode polícia zadržala, pretože v nepriaznivom počasí, ktoré v oblasti vládlo v uplynulých dňoch, nemalo plavidlo na more vôbec vyplávať.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies