Pri prestrelke vo venezuelskom väzení zahynulo 37 ľudí

NETKY.SK • 17 August 2017, 06:08 • 2 min
Pri prestrelke vo venezuelskom väzení zahynulo 37 ľudí

CARACAS - Pri prestrelke medzi ozbrojenými väzňami a bezpečnostnými zložkami v malom väzení na juhu Venezuely zahynulo minimálne 37 ľudí.

slovakia

left justify in out

Boje v nápravnovýchovnom zariadení v meste Puerto Ayacucho podľa neho vypukli v utorok v noci, keď bezpečnostné zložky zaútočili na väzenie, aby nad ním znovu prevzali kontrolu po tom, ako sa jej pred niekoľkými týždňami chopili väzni. "O polnoci dorazili špeciálne jednotky a počas noci bolo počuť streľbu a výbuchy," povedal guvernér štátu Amazonas Liborio Guarulla. Zranenia utrpelo 14 dozorcov.

Vo Venezuele je asi 30 väzení, pričom mnohé z nich sú preplnené a vládnu im gangy, ktoré obchodujú so zbraňami a narkotikami a tiež organizujú zločiny za múrmi väzníc. Väzenský systém, ktorý je vybudovaný pre zhruba 16-tisíc odsúdených, ich v súčasnosti zadržiava asi 50-tisíc. Podľa Guarullu však bolo v Puerto Ayacucho len okolo 110 väzňov čakajúcich na súdne procesy a je nepravdepodobné, že by ich podmienky boli podobné ako v iných zariadeniach.

Počet obetí je pritom najvyšší v krajine od vzbury z roku 2013, ktorá si vyžiadala 61 mŕtvych.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies