Pri prestrelkách s islamistami v Jordánsku zahynuli štyria policajti

NETKY.SK • 20 December 2016, 18:19 • 2 min
Pri prestrelkách s islamistami v Jordánsku zahynuli štyria policajti

AMMÁN - Životy štyroch jordánskych policajtov si vyžiadali potýčky s ozbrojencami, ku ktorým došlo dnes počas policajných razií v západojordánskej provincii Karak.

slovakia

left justify in out

Razie boli odpoveďou polície na sériu útokov ozbrojencov, pri ktorých v nedeľu zahynulo v Karaku desať ľudí vrátane kanadskej turistky. K zodpovednosti za tieto útoky sa medzičasom prihlásila extrémistická organizácia Islamský štát (IS).

 

Nemenovaný predstaviteľ jordánskej polície pre jordánsku agentúru Petra uviedol, že pri dnešných zrážkach zahynulo viacero predpokladaných islamistov. Ďalších polícia zadržala.

 

Nedeľňajšie násilnosti boli v Jordánsku najkrvavejšími za ostatné roky a vyvolali obavy z eskalácie islamistického násilia v tomto prozápadne orientovanom kráľovstve.

 

Jordánsko zohráva kľúčovú úlohu v Američanmi vedenom vojenskom ťažení proti Islamskému štátu, ktorý v roku 2014 zaznamenal veľké územné zisky v Iraku a Sýrii, kde vyhlásil "kalifát".

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona