Pri preplnenom trhovisku v Nigíérii sa odpálili štyria samovražední útočnící

NETKY.SK • 13 Január 2017, 19:10 • 2 min
Pri preplnenom trhovisku v Nigíérii sa odpálili štyria samovražední útočnící

YOLA - Najmenej dve obete na životoch a 14 zranených zostalo dnes v okolí preplneného trhoviska v meste Madagali na severovýchode Nigérie po tom, čo sa tam odpálili štyria samovražední atentátnici. Informovali o tom svetové agentúry s odvolaním sa na oficiálne nigérijské zdroje.

slovakia

left justify in out

Policajný hovorca z miesta útoku predtým telefonicky pre agentúru Reuters hovoril o 15 obetiach na životoch. Francúzske médiá informujú o šiestich usmrtených osobách vrátane štvorice útočníkov.

K zodpovednosti za tieto útoky sa zatiaľ nikto neprihlásil, ale spôsob ich realizácie naznačuje, že by mohlo ísť o ďalšiu akciu extrémistov z Boko Haram.

 

V Madagali došlo iba v uplynulom mesiaci k samovražednému útoku školáčok, ktoré zabili vtedy 56 ľudí.

 

Organizácia Spojených národov práve dnes upozornila, že humanitárna kríza v oblasti Čadského jazera, ktorú vyvolali bojové operácie islamistického hnutia Boko Haram, sa zhoršuje. Pomoc na severovýchode Nigérie a v častiach Kamerunu, Čadu a Nigeru naliehavo potrebuje 10,7 milióna ľudí.

 

Koordinátor humanitárnych operácií OSN Stephen O'Brien v noci na dnes na pôde Bezpečnostnej rady OSN v New Yorku uviedol, že hnutie Boko Haram síce stratilo väčšinu územia, ktoré donedávna ovládalo, ale svojimi výpadmi a samovražednými atentátmi naďalej terorizuje civilistov v danej oblasti a likviduje tamojšiu ekonomiku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies