Pri prenájme kancelárie možno získať bonus 5 až 10 % z ceny nájomného

NETKY.SK • 23 August 2012, 07:08 • 2 min
Pri prenájme kancelárie možno získať bonus 5 až 10 % z ceny nájomného

Pri prenájme kancelárie možno získať bonus 5 až 10 % z ceny nájomného - Radíme Pri výbere a vyjednávaní o prenájme kancelárskych priestorov je možné získať od prenajímateľa bonus. Ten môže mať rôzne podoby, od stavebných úprav cez bezplatné dovybavenie ka

slovakia

left justify in out

img

Pri výbere a vyjednávaní o prenájme kancelárskych priestorov je možné získať od prenajímateľa bonus. Ten môže mať rôzne podoby, od stavebných úprav cez bezplatné dovybavenie kancelárie až po niekoľkomesačné nájomné prázdniny. "Aj pri menších kancelárskych priestoroch možno znížiť efektívne cenu nájmu od 5 do 10 %," povedal pre TASR Oliver Galata, šéf oddelenia kancelárií poradenskej spoločnosti v oblasti realít CBRE.

Výška dohodnutého bonusu pre nového nájomcu záleží okrem iného aj od dĺžky trvania dohodnutej zmluvy. Dĺžka kontraktu začína pri menších priestoroch s plochou zhruba 100 štvorcových metrov (m2) na troch rokoch. V prípade 5-ročnej zmluvy je podľa Galatu možné získať aj 3-mesačné nájomné prázdniny. "Samozrejme, majiteľ ešte môže ponúknuť nejakú finančnú kontribúciu na dovybavenie kancelárií," uviedol Galata.

Pri výbere kancelárskych priestorov a rokovaní s ich prenajímateľmi sa odporúča osloviť sprostredkovateľa, ktorým môže byť realitná kancelária alebo špecializovaná poradenská spoločnosť. Dôležité je, aby sprostredkovateľ mal dostatočné skúsenosti a poznal aktuálnu situáciu na danom trhu. V súčasnosti majú niektoré realitné kancelárie špecializované oddelenia, ktoré sa zaoberajú len kancelárskymi priestormi. "Tie vedia presne, kde sa môžu pohybovať, a veľmi dobre zorientovať budúceho nájomcu, ako má vyjednávať, a pomôcť mu so samotným vyjednávaním," dodal Galata.

Pri výbere vhodných priestorov sa treba okrem samotnej nehnuteľnosti pozrieť bližšie aj na lokalitu, v ktorej sa daná budova nachádza. Netreba podceniť dobrú dostupnosť individuálnou, ale ani hromadnou dopravou. Okrem možnosti pohodlného a blízkeho parkovania pre zamestnancov a klientov je dôležitý aj výber stravovania. Ako Galata upozornil, jedna kantína zamestnancom dlhodobo pravdepodobne stačiť nebude.

Medzi hlavné bratislavské lokality so širšou ponukou kancelárskych služieb patria podľa Galatu okolie Prievozskej a Plynárenskej ulice, okolie Patrónky, centrum mesta, Einsteinova ulica či lokalita pri nákupnom centre Polus. V posledných rokoch významne narástla aj kancelárska zóna vo východnej časti Bratislavy v blízkosti letiska.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies