Pri Pražskom hrade protestovali proti militantnému islamizmu

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 08:25 • 2 min
Pri Pražskom hrade protestovali proti militantnému islamizmu

PRAHA - Niekoľko desiatok ľudí prišlo v pondelok na Hradčianske námestie v Prahe demonštrovať proti militantnému islamizmu. Akciu organizovalo niekoľko združení pod záštitou Medzinárodného kresťanského veľvyslanectva Jeruzalem (ICEJ). Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Organizátori odovzdali do hradnej podateľne otvorený list prezidentovi ČR Milošovi Zemanovi, v ktorom podporujú jeho dlhodobý postoj, kritický k ideológii islamu, a ďakujú za jeho odvahu. 
      

"Nie sme fanklub Miloša Zemana, v mnohom s ním nesúhlasíme. Sme fanúšikmi jeho odvážneho postoja," povedal denníku Právo po demonštrácii jeden z organizátorov Karel Sedláček.
      

Zeman nedávno na oslave nezávislosti Izraelského štátu predniesol príhovor, v ktorom kritizoval medzinárodný terorizmus, prameniaci z náboženského fundamentalizmu, vrátane islamského - organizátori sa za príhovor prišli prezidentovi poďakovať.
      

"Sme tu kvôli zverstvám, ktoré sa v poslednom čase v Európe dejú. To, že sa zatiaľ netýkajú Českej republiky, neznamená, že to tak nebude v budúcnosti," varoval Sedláček, ktorého citovali Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies