Pri požiaroch v Austrálii evakuovali stovky ľudí

NETKY.SK • 18 Október 2013, 08:23 • 2 min
Pri požiaroch v Austrálii evakuovali stovky ľudí

SYDNEY - Jeden človek už zahynul, desiatky domov boli zničené a úrady evakuovali stovky osôb pri požiaroch, ktoré zúria v austrálskom štáte Nový Južný Wales, uviedla dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Sezóna požiarov buša v Austrálii sa tohto roku začala nezvyčajne skoro, v Novom Južnom Walese horí takmer 100 požiarov. Po štvrtkových horúčavách a silnom vetre dnešné miernejšie poveternostné podmienky hasičom pomohli.

V noci nadnes klesol počet požiarov na 94, pričom horelo na 330 štvorcových kilometroch. Podľa informácií hovorkyne vidieckeho hasičského zboru Natalie Sandersovej však bolo 28 požiarov mimo kontroly. Cesty a školy v najhoršie postihnutých oblastiach uzavreli a tímy hasičov i policajtov začali prehľadávať zničené lokality, či v nich nie sú preživší alebo obete.

 

Austrálski predstavitelia sa snažia určiť, koľko domov zhorelo. Podľa slov premiéra Tonyho Abbotta to môžu byť stovky objektov, ale presné číslo sa ešte nevie.

V horách Modré vrchy v dedine Winmalee neďaleko Sydney požiar takmer úplne zničil niekoľko ulíc. O život prišiel 63-ročný muž, ktorý vo štvrtok dostal srdcový záchvat, keď sa pokúšal brániť svoj dom pred plameňmi v Lake Munmorah, severne od Sydney. Niekoľko ďalších ľudí už pri požiaroch v Novom Južnom Walese utrpelo zranenia vrátane troch hasičov, pričom jeden z nich musel zostať v nemocnici.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies