Pri požiari v továrni na predmestí filipínskej Manily zomrelo 72 ľudí

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 08:15 • 2 min
Pri požiari v továrni na predmestí filipínskej Manily zomrelo 72 ľudí

MANILA - Na 72 sa dnes zvýšil počet obetí stredajšieho požiaru vo fabrike na výrobu gumovej obuvi vo filipínskej metropole Manila. Podľa agentúry DPA to oznámil minister vnútra Manuel Roxas.

slovakia

left justify in out

"Pri požiari zahynulo 72 ľudí a my sa dostávame k príčine tejto nehody," povedal po návšteve miesta tragédie. "Všetci, čo za ňou stoja, sa budú zodpovedať," dodal.

 

Príčinu požiaru v dvojposchodovej fabrike spoločnosti Kentex Manufacturing v Manile skúmajú vyšetrovatelia. Hasiči v stredu informovali, že väčšina z obetí zomrela následkom udusenia. "Niekto zváral pri hlavnom vchode a vtedy to vypuklo. Išlo to skutočne rýchlo," povedal jeden z hasičov.

 

V továrni pracovalo 200-300 ľudí, povedal majiteľ Veato Ang. Na druhom poschodí fabriky sa zrútili steny a mohli zavaliť ľudí. K šíreniu plameňov prispeli aj horľavé materiály a chemikálie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies