Pri požiari v domove dôchodcov zomrelo päť ľudí

NETKY.SK • 19 Január 2022, 08:38 • 2 min
Pri požiari v domove dôchodcov zomrelo päť ľudí

MADRID - Päť ľudí prišlo o život a niekoľko ďalších utrpelo zranenia pri požiari, ktorý vypukol v noci na stredu v domove dôchodcov na východe Španielska. S odvolaním sa na vyjadrenie záchranárov o tom informovala agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Požiar vypukol okolo utorňajšej polnoci v domove pre seniorov v obci Moncada v provincii Valencia. Do jeho hasenia nasadili 6 hasičských áut. Tamojší požiarny zbor o tom informoval na Twitteri. 

 

 

Do nemocnice previezli 11 osôb, ktoré sa nadýchali dymu. Hasičom sa podarilo priamo z plameňov zachrániť 25 ľudí, pričom zvyšných 70 obyvateľov domova evakuovali do bezpečia. Požiar sa podarilo dostať pod kontrolu a následne zabezpečiť odvetranie priestorov.

 

Prečítajte si tiež: Súd rozhodne o podmienečnom prepustení masového vraha Breivika

 

Príčina požiaru zatiaľ nie je známa. Prvé zistenia vyšetrovateľov však podľa miestnych médií naznačujú, že ho mohol spôsobiť skrat v kyslíkovej jednotke.

 

img

 

Možno vás zaujme: Muž, ktorému transplantovali prasacie srdce, má kriminálnu minulosť. Ozvali sa pozostalí!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona