Pri požiari, ktorý zachvátil celý byt, vyskočili dve deti z okna

NETKY.SK • 23 Júl 2020, 10:12 • 2 min
Pri požiari, ktorý zachvátil celý byt, vyskočili dve deti z okna

GRENOBLE - Dvaja maloletí chlapci vo francúzskom meste Grenoble unikli z horiaceho bytu skokom z okna z vyše desaťmetrovej výšky. Deti zachytili ľudia na ulici.

slovakia

left justify in out

Deti zachránila skupina mužov 

Podľa očitých svedkov staršie z dvoch detí kričalo z okna horiaceho bytu, že sú tam obaja zamknutí, a rodičia nie sú doma. Malá skupina mužov sa následne vytvorila pod oknami provizórnu "plachtu" zo svojich rúk a vyzvali deti aby skočili. Starší brat svojho súrodenca spustil v rukách čo najnižšie a pustil ho. O pár sekúnd neskôr vyskočil aj on.

 

 

Podľa miestnych médií chlapci pri páde neutrpeli žiadne zranenia, avšak mohli vdýchnuť dym. Chlapcov a 17 ďalších obyvateľov bytového domu, ktorí sa tiež nadýchali dymu, previezli do nemocnice. Lekári vyšetrili aj štyroch ľudí, ktorým sa deti podarilo chytiť, či pri náraze neutrpeli zlomeniny kostí.

 

img

 

Jeden z nich, 25-ročný študent Athoumani Walid, si pri záchrane zlomil zápästie. "Nevedeli sme, čo máme robiť, išli sme najprv hore po schodoch do bytu. Nedokázali sme však otvoriť dvere, tak sme na chlapcov zdola zakričali, nech nám skočia do náručia," uviedol Walid.

 

img

 

Walid taktiež dúfa, že vďaka tejto záchrane ľudia zmenia názor na štvrť Villeneuve v Grenobli, kde sa incident odohral, keďže tam žije veľký počet prisťahovalcov. "Včera sme ukázali, že sme tu jeden pre druhého a že sa vzájomne chránime," dodal záchranca.

 

Eric Piolle, starosta mesta Grenoble, zagratuloval obyvateľom štvrti za ich hrdinský čin. Podľa neho záchrana zdôraznila mestskú "tradíciu solidarity a vzájomnej pomoci".

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona