Pri požiari alzheimer centra zomreli dvaja ľudia

NETKY.SK • 2 Jún 2022, 09:48 • 2 min
Pri požiari alzheimer centra zomreli dvaja ľudia

PRAHA – Dvaja ľudia prišli o život a ďalších 55 utrpelo zranenia pri rozsiahlom požiari Domova Alzheimer v meste Roztoky ležiacom severne od Prahy, ktorý vypukol v stredu podvečer.

slovakia

left justify in out

Dvaja zo zranených sú v kritickom stave, informoval vo štvrtok spravodajský portál Novinky.cz. Hovorkyňa záchranárov Monika Nováková uviedla, že o 20.30 h bolo z budovy evakuovaných 56 klientov. Dve telá hasiči objavili v noci pri prehľadávaní objektu. Vnútri našli aj ďalšieho ťažko zraneného človeka. Personál opustil budovu ešte pred príchodom hasičov.

 

 

„Pri dohasovaní a postupe budovou bohužiaľ stredočeskí hasiči objavili dve mŕtve osoby a jednu osobu so stredne ťažkým zranením, ktorú naši záchranári odviezli sanitkou do Oblastnej nemocnice Kladno,“ uviedli záchranári.

 

 

K téme: Pri Prahe horí opatrovateľské centrum, 54 klientov je zranených!

 

Dvaja ľudia sú v kritickom stave, ďalšie dve osoby mali stredne ťažké zranenia a 51 klientov je zranených ľahšie. Tí už boli rozvezení do okolitých nemocníc. Hasiči vyhlásili okolo 21.30 h najvyšší stupeň požiarneho poplachu. Na mieste zasahovalo takmer 100 hasičov. Požiar dostali pod kontrolu okolo štvrtej hodiny ráno, na mieste však stále zasahujú, píšu Novinky.

 

 

Prečo začalo horieť, nie je zatiaľ jasné, škoda sa odhaduje približne na 70 miliónov korún (zhruba 2,83 milióna €). Domov Alzheimer v Roztokách je zariadenie s opatrovateľskou službou so špecializáciou na Alzheimerovu chorobu. Má celkovú kapacitu 60 lôžok. Poskytuje služby denného stacionára.

 

Možno vás zaujme: Rezort školstva podporí 27 projektov v rámci výzvy Enviroprojekt 2022



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies