Pri pozemnej ofenzíve v pásme Gazy zahynulo 20 Palestínčanov

NETKY.SK • 18 Júl 2014, 09:48 • 2 min
Pri pozemnej ofenzíve v pásme Gazy zahynulo 20 Palestínčanov

GAZA - Približne 20 Palestínčanov zahynulo v noci nadnes pri izraelskej pozemnej ofenzívne v pásme Gazy, čím sa celkový počet palestínskych obetí od začiatku eskalácie napätia zvýšil na 258. Zranených je 1980 osôb, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na palestínske zdravotnícke zdroje.

slovakia

left justify in out

Izraelská armáda vo štvrtok večer ohlásila zabitie svojho prvého vojaka od spustenia pozemnej ofenzívy. Pri operácii utrpeli zranenia ďalší dvaja príslušníci izraelskej armády, uviedla agentúra Reuters. Armáda židovského štátu sa sústredila na zničenie raketových odpaľovacích zariadení, tunelov a množstva iných objektov.
      

Izrael pozemnou ofenzívou zintenzívnil svoju 11-dňovú vojenskú operáciu proti vedeniu hnutia Hamas v súvislosti s neustávajúcim ostreľovaním izraelských miest z pásma Gazy. Hamas tento týždeň odmietol Egyptom vyjednané prímerie. Počas ofenzívy dopadlo na Izrael 50 rakiet, od začatia bojov ich už bolo viac než 1500. Izraelské letectvo zaútočilo v pásme Gazy na vyše 2000 cieľov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies