Pri potýčkach s políciou zahynulo v Egypte šesť členov Moslimského bratstva

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 16:58 • 2 min
Pri potýčkach s políciou zahynulo v Egypte šesť členov Moslimského bratstva

KÁHIRA - Šesť prívržencov v Egypte aktuálne zakázaného hnutia Moslimské bratstvo zahynulo dnes pri potýčkach s políciou neďaleko pyramíd v Gíze pri Káhire, informovali egyptské bezpečnostné zdroje.

slovakia

left justify in out

K incidentu došlo v deň, keď egyptskí moslimovia slávia sviatok prerušenia pôstu, ktorým sa tradične končí pôstny mesiac ramadán.
     

Bezpečnostné zložky zasiahli a zadržali 15 ozbrojených príslušníkov Moslimského bratstva, uviedla štátna tlačová agentúra MENA s odvolaním sa na nemenovaný zdroj z ministerstva vnútra. V meste Alexandria zatkla polícia ďalších 20 príslušníkov tohto hnutia, v ktorom pôsobil zosadený prezident Muhammad Mursí.
     

Nepokoje vypukli dnes na viacerých miestach v oblasti Gízy. Ministerstvo zdravotníctva obete potvrdilo.
     

Mursího, prvého slobodne zvoleného prezidenta Egypta, zosadila armáda v júli 2013 po hromadných protestoch proti jeho vláde. Odvtedy sa egyptské vládny sily zameriavajú na stúpencov Moslimského bratstva. Úrady pozatýkali popredných predstaviteľov hnutia a v rámci hromadných súdnych procesov ich odsúdili na smrť.
     

Vládne opatrenia, ostro kritizované medzinárodnými ľudskoprávnymi organizáciami, značne oslabili toto najstaršie moslimské hnutie v Egypte. Bratstvo sa plánovalo vrátiť k moci prostredníctvom pouličných protestov, ktoré však pod vládnym tlakom strácajú na intenzite, dodal Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies