Pri potopení dvoch lodí s migrantmi zahynulo najmenej 57 ľudí

NETKY.SK • 4 Jún 2018, 06:34 • 2 min
Pri potopení dvoch lodí s migrantmi zahynulo najmenej 57 ľudí

TUNIS - Najmenej 57 ľudí zahynulo uplynulý víkend po tom, ako sa dve lode s migrantmi potopili v Stredozemnom mori.

slovakia

left justify in out

Dosiaľ 48 tiel vytiahli z mora a ďalších 68 ľudí zachránili po potopení plavidla pri tuniskom pobreží.

 

Loď s celkovo 180 osobami na palube sa potopila v sobotu večer asi 16 námorných míľ od tuniského pobrežia. Medzi obeťami sú prevažne Tunisania, no tiež osem ľudí z iných krajín vrátane Maroka. K zachráneným patria viacerí migranti z ďalších afrických štátov. Pravdepodobnou príčinou nehody bolo preplnenie plavidla. Záchranné operácie po príchode noci pozastavili.

 

Nezamestnaní Tunisania a Afričania sa často pokúšajú dostať na provizórnych plavidlách z Tuniska na taliansky ostrov Sicília. Z Tuniska sa snaží preplaviť do Európy čoraz viac migrantov aj v dôsledku zvýšenej kontroly líbyjského pobrežia.

 

Deväť ľudí medzitým prišlo o život pri potopení motorového člna s migrantmi pri južnom pobreží Turecka. Podľa tureckej pobrežnej stráže bolo medzi obeťami šesť detí, pričom päť osôb zachránili. Informácie o štátnej príslušnosti týchto migrantov neboli k dispozícii.

 

Podľa Európskej únie, ktorá zvýšila snahy o zastavenie migrácie do Európy, sa v minulých mesiacoch zvýšil počet prichádzajúcich utečencov, a to predovšetkým migračnými trasami z Turecka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies