Pri poslednom behu s býkmi v Pamplone nedošlo k vážnejším zraneniam

NETKY.SK • 14 Júl 2015, 10:18 • 2 min
Pri poslednom behu s býkmi v Pamplone nedošlo k vážnejším zraneniam

PAMPLONA - Ľahké zranenia šiestich ľudí si dnes vyžiadal posledný z ôsmich behov s býkmi, ktoré sa každoročne konajú pri príležitosti sviatku svätého Fermína v severošpanielskom meste Pamplona. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu miestnej nemocnice zdravotníci ošetrili šiestich ľudí, ktorí pri behu s býkmi utrpeli len odreniny a ľahké pomliaždeniny. Býky nikoho nenabrali na rohy.

 

V behoch, ktoré sú súčasťou každoročných osemdňových osláv sviatku svätého Fermína (Las Fiestas de San Fermín), utekajú ľudia pred šiestimi býkmi alebo popri nich úzkymi vydláždenými uličkami trasou, ktorá má dĺžku 850 metrov a vedie z ohrady až do mestskej býčej arény, kde ich večer zabijú v býčích zápasoch.

 

Jednotlivé behy sa začínajú vždy o 08.00 h a trvajú približne 2,5 minúty.

 

Slávnosti svätého Fermína v Pamplone zvečnil vo svojom románe z roku 1926 Slnko aj vychádza americký spisovateľ a nositeľ Nobelovej ceny za literatúru Ernest Hemingway. Slávnosti prilákajú každý rok tisíce zahraničných turistov.

 

Odkedy v roku 1924 začali viesť v Pamplone písomné záznamy o oslavách sviatku sv. Fermína, zomrelo pri behoch v dôsledku nabratia býkom na rohy 15 ľudí, posledný v roku 2009.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona