Pri poslednom behu s býkmi sa ľahko zranilo najmenej sedem ľudí

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 10:50 • 2 min
Pri poslednom behu s býkmi sa ľahko zranilo najmenej sedem ľudí

PAMPLONA - Najmenej sedem ľudí utrpelo zranenia pri dnešnom poslednom - ôsmom - behu s býkmi, ktorý sa v uliciach severošpanielskej Pamplony koná pri príležitosti sviatku patróna mesta, svätého Fermína. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Predstaviteľ miestnej nemocnice uviedol, že počas dnešného behu s býkmi najmenej siedmi z jeho viac ako 1000 účastníkov utrpeli pomliaždeniny, ale býky nikoho nenabrali na rohy. Tradičnú trať vedúcu ulicami Pamplony sa dnes bežcom podaril zdolať za dve minúty a 20 sekúnd.

 

 

Beh v Pamplone je súčasťou osláv svätého Fermína, ktoré sa konajú každoročne od 6. do 14. júla. Každý rok pri tejto "skúške odvahy" na trati dlhej 850 metrov utrpia zranenia desiatky bežcov.

 

Oslavy v Pamplone priťahujú státisíce Španielov i zahraničných turistov. Od roku 1924, keď sa začali robiť písomné záznamy, zahynulo pri behoch pred býkmi 15 ľudí. Naposledy sa tak stalo v roku 2009, keď 27-ročnému Španielovi býk prepichol rohmi krk, srdce a pľúca.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona