Pri ponuke služieb sa Tatranci aj toto leto zamerali na rodiny s deťmi

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 09:43 • 2 min
Pri ponuke služieb sa Tatranci aj toto leto zamerali na rodiny s deťmi

VYSOKÉ TATRY – Aj tento rok sa Tatranci pri ponuke služieb počas letných prázdnin zamerali predovšetkým na rodiny s deťmi.

slovakia

left justify in out

"Pokiaľ sa na dovolenku chystá niekto bezdetný, tak to vyzerá úplne inak, ako pri rodinách s deťmi. Pri deťoch každý stavia na bezpečnosť a istotu, nespolieha sa na náhodu a chce pre ne pestrý program," vysvetľuje výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

 

S regionálnou kartou Tatry Card tak sprostredkujú rodinám množstvo zážitkov aj zvýhodnené ceny lístkov na lanovky na Skalnaté pleso, Solisko, Lomnické sedlo či na Lomnický štít. "Chystáme aj obľúbené podujatia vrátane úspešných Medvedích dní na Hrebienku. Všetko v duchu baby-friendly, keďže toto spojenie už aj na Slovensku zdomácnelo a hľadajú ho rodičia pri výbere dovolenky ako potvrdenie, že destinácia či atrakcia vyhovuje ich požiadavkám," konštatovala Maťašovská.

 

Ten, kto sa rozhodne pre slovenské veľhory, nájde na malom území podľa nej všetko, čo deti obľubujú. Na turistických chodníkoch na Skalnaté pleso, Hrebienok i Štrbské Pleso ich napr. čakajú dobrodružstvá a hľadanie tajomstiev vďaka zábavnému ekologickému projektu Tatranská divočina. Ten počas svojej existencie zaujal už desaťtisíce detí. Zároveň si môžu mamičky s kočíkmi užiť viac ako 30 kilometrov vybraných tatranských chodníkov. "V Tatrách deti spoznávajú nádhernú prírodu, vodopády, horské doliny i štíty národného parku. Ideálny stav je, keď majú počas dovolenky rozmanitý program, prispôsobený ich veku," doplnila Maťašovská.

 

Po úspešnej prvej sezóne prichádza aj toto leto denný program Fit&Happy High Tatras, ktorý pozostáva z tvorivých dielní, cvičenia jogy, rozhovorov s Tatrancami, prednášok ochrancov prírody, kamzičej olympiády a mnohého iného. Návštevníci Skalnatého plesa sa môžu tešiť až na 62 aktívnych dní s týmto programom. "Vo Vysokých Tatrách veľa zábavy rodiny zažijú aj na bicykloch, či už si vyberú horské alebo cestné trasy, dostupné sú aj trasy pre in-line korčuľovanie, ale i horské kolobežky a káry," doplnila Maťašovská.

 

Dôvodom, prečo by si mali hostia na letnú dovolenku vybrať práve slovenské veľhory, sú podľa nej aj pobytové balíky. Mnohé zariadenia deti zvýhodňujú, v niektorých hoteloch majú do šiestich rokov pobyt zdarma. "Hotely na požiadanie zabezpečia okrem štandardných detských postieľok aj detské vaničky, či sedáky na WC a nočníky. Detské kútiky sú dnes už samozrejmosťou, zábavu zabezpečia tiež animačné programy a bonusom sú detské centrá s odbornou starostlivosťou, zabezpečenou kvalifikovaným personálom," vymenovala Maťašovská.

 

Tatranci sa rodičom snažili výber programu aj ubytovacieho zariadenia čo najviac zjednodušiť, potrebné informácie získajú na spoločnom tatranskom webe a nemusia tak tráviť hodiny preklikávaním rôznych stránok na internete. "Stránka www.regiontatry.sk im poskytne prehľadným spôsobom všetky dôležité informácie pre ich aktívnu rodinnú dovolenku," upozornila riaditeľka OOCR s tým, že v roku 2014 bolo celkovo vo Vysokých Tatrách ubytovaných viac ako 330.000 hostí a počet jednodenných klientov bol na úrovni 2,2 milióna. Práve rodiny s deťmi tvorili podstatnú časť z týchto návštevníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies