Pri policajnom zásahu proti gangu v Riu de Janeiro zomrelo 25 ľudí

NETKY.SK • 7 Máj 2021, 06:21 • 2 min
Pri policajnom zásahu proti gangu v Riu de Janeiro zomrelo 25 ľudí

RIO DE JANEIRO - Najmenej 25 ľudí zomrelo pri prestrelke v brazílskom Riu de Janeiro. Medzi obeťami je aj policajt.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom spravodajský portál BBC s odvolaním sa na miestne médiá a vyhlásenie polície. Prestrelka sa odohrala počas policajnej operácie vo favele Jacarezinho. Guľky zasiahli aj dvoch pasažierov metra, tí zásah prežili.


Polícia spustila operáciu po správach, že obchodníci s drogami verbujú deti do svojho gangu. Miestne médiá informovali, že kartel sa zameriava na obchodovanie s drogami, prepadávanie, vraždy a únosy.

 


Rio de Janeiro je jeden z najnásilnejších štátov v Brazílii a rozsiahle oblasti tam sú pod kontrolou zločincov s väzbami na vplyvných obchodníkov s drogami.

Bezpečnostné zložky v Brazílii často čelia obvineniam z nadmerného používania sily voči civilistom počas protizločineckých operácií vo veľkých mestách. Vlani v júni súd obmedzil policajné akcie v chudobných štvrtiach Ria počas pandémie, pokiaľ nie sú považované za nevyhnutné.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona