Pri policajnej kontrole nafúkali dve 16-ročné dievčatá

NETKY.SK • 13 Február 2017, 12:49 • 2 min
Pri policajnej kontrole nafúkali dve 16-ročné dievčatá

POPRAD – Mestská polícia v Poprade kontrolovala počas uplynulého víkendu v neskorých večerných hodinách dodržiavanie zákazu pitia alkoholu maloletými a mladistvými v miestnych podnikoch.

slovakia

left justify in out

„Kontrola bola vykonaná v piatich prevádzkach, kde skontrolovali 11 mladých ľudí na zistenie požívania alkoholických nápojov. Dve dychové skúšky boli u mladistvých osôb pozitívne,“ informoval dnes náčelník mestskej polície Štefan Šipula. Podľa jeho slov išlo o dievčatá vo veku 16 rokov, pričom u jednej bola zistené 0,72 promile alkoholu a u druhého dievčaťa 1,36 promile.

 

„Obidva prípady budú ďalej riešené v správnom konaní za účasti pracovníkov sociálnej kurately Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny Poprad. Osobe, ktorá podala alkoholické nápoje osobe mladšej ako 18 rokov, vyrubili blokovú pokutu 20 eur,“ uviedol Šipula. Súbežne polícia kontrolovala aj mládež na verejných priestranstvách v blízkosti reštauračných a pohostinských zariadení.

 

Z dlhodobého hľadiska popradská mestská polícia eviduje v problematike pitia alkoholických nápojov osobami mladšími ako 18 rokov v reštauráciách a pohostinstvách výrazné zlepšenie, avšak aj vzhľadom k zisteným okolnostiam bude mestská polícia v takýchto preventívno-bezpečnostných akciách naďalej pokračovať, skonštatoval náčelník mestskej polície. Mestskí policajti počas nich kontrolujú, či nedochádza k porušovaniu zákazu podávania, predávania, alebo umožnenia pitia alkoholických nápojov osobám mladším ako 18 rokov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona