Pri policajnej akcii chytili štvoricu prevádzačov

NETKY.SK • 24 Júl 2014, 15:11 • 2 min
Pri policajnej akcii chytili štvoricu prevádzačov

SNINA - V rukách polície v stredu pri policajnej akcii v okrese Snina skončila štvorica prevádzačov. Obvineniu z prevádzačstva už čelí 35-ročný Marek R., 50-ročný Juraj T., 30-ročný Dávid K a 23-ročná Viktória P.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Prezídia policajného zboru Denisa Baloghová, podľa zistení polície mala táto organizovaná skupina od apríla tohto roka pomôcť nelegálne prekročiť ukrajinsko-slovenskú hranicu minimálne 30 nelegálnym migrantom zo Sýrie a Afganistanu. Utečencom tiež pomáhali dostať sa cez Slovensko do ďalších krajín Európskej únie. Polícia doteraz vyčíslila zisk organizovanej skupiny za prevádzačstvo na viac ako 10-tisíc eur, informovala Baloghová.

 

Akciu "Francúz" v stredu 23. júla robila Národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície spolu s ďalšími policajnými zložkami z Humenného, Sobraniec, Prešova a Vranova nad Topľou. Viac ako 40 policajtov vykonalo domové a iné prehliadky v Humennom, Ruskej Volovej, Kalnej Ráztoke a Uliči. Pri prehliadkach zaistili mobilné telefóny, SIM karty, mapy, vysielačky, ďalekohľady na nočné videnie, navigácie a ďalšie veci súvisiace s trestnou činnosťou, informovala Baloghová. Dvoch obvinených stíhajú na slobode a na ďalších dvoch podal vyšetrovateľ podnet na väzobné stíhanie, o ktorom sa má rozhodnúť. V prípade dokázania viny obvineným hrozí sedem až desať rokov za mrežami. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies