Pri pokusoch preplaviť sa do Grécka zahynuli desiatky migrantov

NETKY.SK • 8 Február 2016, 13:44 • 2 min
Pri pokusoch preplaviť sa do Grécka zahynuli desiatky migrantov

ANKARA - Dvadsaťdva migrantov sa utopilo, keď sa ich čln prevrátil pri tureckom pobreží pri pokuse preplaviť sa do Grécka. Informovala o tom dnes turecká štátna tlačová agentúra Anadolu.

slovakia

left justify in out

Agentúra dodala, že čln s migrantmi sa prevrátil v zálive Edremit, ktorý delí od gréckeho ostrova Lesbos iba malá vzdialenosť. Súkromná tlačová agentúra Dogan dnes už skôr informovala, že o čosi južnejšie sa našlo 11 tiel migrantov. Objavili ich neďaleko tureckého letoviska Dikili na pobreží Egejského mora, z ktorého sa migranti vydávajú na plavbu na grécky ostrov Lesbos.

 

Agentúra Dogan uviedla, že uvedených 11 ľudí zahynulo pri inom nešťastí a že sa tak celkový počet dnes utopených migrantov vyšplhal na 33. Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) oznámila, že pri pokuse dostať sa do Grécka zahynulo tento rok zatiaľ 374 migrantov, napísala agentúra AP.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies