Pri pokuse o prienik do indickej časti Kašmíru zahynuli traja militanti

NETKY.SK • 4 Október 2013, 18:56 • 2 min
Pri pokuse o prienik do indickej časti Kašmíru zahynuli traja militanti

ŠRÍNAGAR - Najmenej traja militanti dnes zahynuli, keď sa pokúšali preniknúť do indickej časti Kašmíru. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

K prestrelke došlo, keď indickí vojaci zbadali povstalcov neďaleko kontrolnej línie, ktorá je hranicou rozdeľujúcou sporný kašmírsky región na indickú a pakistanskú časť. "K zmareniu pokusu o infiltráciu došlo pozdĺž kontrolnej línie v sektore Keran," povedal hovorca indických ozbrojených síl. "Naša strana nezaznamenala žiadne straty," dodal.

Indická armáda dnes spustila pátraciu akciu s cieľom nájsť ďalších militantov, o ktorých sa predpokladá, že by sa mohli nachádzať v oblasti vzdialenej 130 kilometrov od Šrínagaru, hlavného mesta indického štátu Džammú a Kašmír. Okrem toho už jedenásty deň prebiehajú boje s 35 až 40 ozbrojencami, ktorí v tom istom sektore prenikli do jednej z dedín. Z oblasti sa dnes celý deň ozývala sporadická streľba. Podľa indickej vlády ide o jeden z najväčších pokusov Pakistanom podporovaných militantov o prienik do indickej časti Kašmíru. Vysokí predstavitelia indickej armády obviňujú Pakistan, že militantov v ich útokoch na indickom území podporuje. Islamabad takéto obvinenia odmieta a kašmírskych militantov označuje za bojovníkov za slobodu. India a Pakistan už o spornú oblasť viedli dve vojny. Napätie medzi obidvoma krajinami sa vystupňovalo v auguste, keď na kontrolnej línii zahynulo päť indických vojakov, z čoho Naí Dillí obviňuje Islamabad.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies