Pri pokuse o prekročenie rozvodnenej rieky zahynuli traja Afganci

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 17:55 • 2 min
Pri pokuse o prekročenie rozvodnenej rieky zahynuli traja Afganci

BELEHRAD/BRUSEL - Traja afganskí migranti sa dnes utopili, keď sa pokúšali preplávať rieku Suva na grécko-macedónskych hraniciach.

slovakia

left justify in out

Dvaja muži a žena boli súčasťou skupiny 26 ľudí, ktorí sa usilovali o nelegálne prekročenie hraníc, ktoré Macedónsko minulý týždeň pre utečencov zatvorilo, čo spôsobilo nahromadenie migrantov na ich gréckej strane.

 

K utopeniu Afgancov došlo neďaleko obce Moin približne štyri kilometre západne od gréckeho utečeneckého tábora Idomeni v dôsledku rozvodnenia rieky Suva, ktoré spôsobili niekoľkodňové intenzívne dažde.

 

V Idomeni uviazli tisíce migrantov, z ktorých väčšinu tvoria utečenci zo Sýrie a Iraku po tom, ako balkánske štáty najprv obmedzili a následne úplne zastavili prílev utečencov smerujúcich z Grécka na Západ.

 

Humanitárne organizácie varujú, že zastavenie regulovaného prílevu utečencov môže viesť k pašovaniu ľudí a potenciálne nebezpečným pokusom o prekročenie hraníc.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies