Pri pokuse o atentát na Madura mohli hrať úlohu zahraniční diplomati

NETKY.SK • 25 September 2018, 06:54 • 2 min
Pri pokuse o atentát na Madura mohli hrať úlohu zahraniční diplomati

CARACAS - Venezuelská vláda v pondelok vyhlásila, že diplomati z troch latinskoamerických krajín mohli zohrať úlohu pri pokuse o atentát na prezidenta Nicolása Madura.

slovakia

left justify in out

Personál veľvyslanectiev Kolumbie, Čile a Mexika pôsobiaci v Caracase podporil alebo bol ochotný pomôcť tým, ktorí útok vykonali, uviedol venezuelský minister informácií Jorge Rodríguez. "Sme pripravení predložiť ministrom zahraničných vecí Kolumbie, Čile a Mexika priznania zatknutých osôb," konštatoval Rodríguez a vyzval týchto ministrov, aby vyšetrili, akú úlohu mohli ich diplomati pritom zohrať. Všetky tri spomínané štáty odmietli obvinenia, ktoré minister vzniesol.

 

Dva drony naložené trhavinami vybuchli neďaleko Madura v čase, keď mal 4. augusta prejav na vojenskej slávnosti. Niekoľko vojakov utrpelo zranenia. Maduro ostal bez ujmy na zdraví, ale podľa venezuelských predstaviteľov išlo o pokus o jeho zabitie.

 

Maduro na pondelkovom stretnutí s ministrami kabinetu vyzval Organizáciu Spojených národov, aby spustila nezávislé vyšetrenie tohto incidentu. "Venezuelčania majú právo žiť v mieri, napriek všetkým tým sporom a problémov, ktoré máme," uviedol.

 

Venezuelskí predstavitelia v nedeľu oznámili zatknutie troch ďalších podozrivých, ktorí sa pridajú k už viac ako desiatim zatknutým osobám. Je medzi nimi aj opozičný poslanec a úrady by chceli zatknúť aj popredného opozičného poslanca Julia Borgesa, ktorý žije v Kolumbii. Jej prezident Iván Duque, známy kritik Madura, uviedol v pondelok, že jeho krajina Borgesa Venezuele nikdy nevydá.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona