Pri pokuse ilegálne prekročiť hranice Egypta zadržali vlani vyše 12-tisíc ľudí

NETKY.SK • 12 Január 2017, 07:23 • 2 min
Pri pokuse ilegálne prekročiť hranice Egypta zadržali vlani vyše 12-tisíc ľudí

KÁHIRA - Egyptská pohraničná a pobrežná stráž zabránila vlani viac ako 12.000 ľuďom - občanom rôznych štátov, aby sa ilegálne dostali na územie tejto severoafrickej krajiny alebo ho nezákonne opustili. Informovali o tom dnes tamojšie armádne zdroje.

slovakia

left justify in out

Podľa nich zadržali vlani pri takýchto pokusoch celkove 12.192 ľudí. Egyptské orgány sa zaoberali v roku 2016 celkove 434 prípadmi ilegálneho prisťahovalectva.

Egypt vlani v októbri sprísnil legislatívu v rámci boja proti prevádzačstvu, a to v reakcii na výrazné zvýšenie počtu pokusov o nebezpečné prekonanie Stredozemného mora so štartom na egyptskom pobreží.

V septembri 2016 sa neďaleko egyptského stredomorského pobrežia potopila loď s asi 450 migrantmi na palube. Záchranárom sa z vôd podarilo dostať 169 šťastlivcov, ktorí nešťastie prežili, a ďalších 202 bezduchých tiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona