Pri pokuse dostať sa z Calais do Británie zahynul ďalší migrant

NETKY.SK • 27 Október 2015, 13:41 • 2 min
Pri pokuse dostať sa z Calais do Británie zahynul ďalší migrant

PARÍŽ - Pri pokuse dostať sa do Británie zahynul dnes neďaleko francúzskeho prístavu Calais ďalší migrant, ktorého zrazilo zatiaľ neznáme auto. Ďalší traja utečenci pri nehode utrpeli ľahšie zranenia. Informovala o tom dnes prokuratúra mesta Boulogne-sur-Mer s tým, že prípad vyšetruje polícia v Calais.

slovakia

left justify in out

Totožnosť obete nebola bezprostredne známa. Dvaja zo zranených sú Sýrčania, tretí je Palestínčan. Ide o mužov vo veku okolo 30 rokov, ktorých po nehode previezli do nemocnice v Calais.

V provizórnom stanovom tábore pri meste Calais žije momentálne asi 6000 migrantov - pochádzajúcich väčšinou z východnej Afriky, Blízkeho východu a Afganistanu -, ktorí sa odtiaľ pokúšajú dostať do Británie.

 

Francúzske médiá dnes informovali, že francúzske úrady dnes zo stanového tábora, prezývaného aj Džungľa, odviezli približne 300 ľudí a autobusmi ich prepravili do iných regiónov krajiny: Provensálska, Bretónska a Lotrinska. Akcii predchádzali pohovory sociálnych pracovníkov s migrantmi z Calais, spomedzi ktorých takmer 300 deklarovalo, že upúšťa od snáh odcestovať do Británie a namiesto toho požiada o azyl vo Francúzsku. Francúzsko i Británia sa v uplynulých mesiacoch snažili zastaviť prílev utečencov novými bezpečnostnými opatreniami a varovaniami, ale ich snahy neboli úspešné.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies