Pri pohovore je dôležitý prvý dojem

NETKY.SK • 12 Máj 2011, 07:28 • 2 min
Pri pohovore je dôležitý prvý dojem

Pri pohovore je dôležitý prvý dojem

slovakia

left justify in out

Personalisti často využívajú úvodný neformálny rozhovor na to, aby si o záujemcovi o zamestnanie vytvorili prvotnú predstavu. Počas takéhoto nadviazania kontaktu si totiž adept práce dáva menší pozor na to, čo hovorí, a tak často o sebe prezradí viac, než by chcel.
      Lucia Burianová z Profesie preto radí:"Veľa o vás môže vypovedať aj spôsob, akým podáte personalistovi ruku. Podávať ruku by mali ľudia, ktorí vás na pohovor pozvali. Obvykle hneď pri príchode vás niekto privíta a zároveň vám potrasie rukou. Ak sa na pohovore zúčastnia aj ďalší ľudia, možno vám ruku podajú aj oni. Ak tak neurobia, nepodávajte im ju vy. Ak vám pri príchode ruku nikto nepodá, zvážte situáciu a podajte ruku vy. Takto prejavíte nielen svoju slušnosť a znalosť podnikovej etikety, ale ukážete aj svoju iniciatívu," hovorí Burianová.
      Podľa jej odporúčaní by stisk nemal byť ani slabý, ani silný. Slabé podanie ruky môže signalizovať neistotu a negatívne odzrkadľuje osobnosť. Príliš silný stisk zase môže vyvolať nepríjemný pocit pre toho druhého a môže naznačiť dominantnosť a aktívnosť záujemcu o prácu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies