Neďaleko Jakubovian sa zrútilo športové lietadlo, pilot neprežil

NETKY.SK • 4 Október 2016, 18:29 • 2 min
Neďaleko Jakubovian sa zrútilo športové lietadlo, pilot neprežil

SABINOV - Pád lietadla pri Jakubovanoch (okres Sabinov) neprežil 65-ročný pilot. TASR to potvrdil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

slovakia

left justify in out

Polícia zatiaľ nemá žiadne potvrdené informácie o tom, že by sa na palube nachádzala ďalšia osoba. Podľa predbežných informácií malo byť lietadlo registrované vo Švédsku a pilot bol rumunskej národnosti. "Malo ísť o dvojmiestne lietadlo, ktoré letelo z Rumunska do Švédska," dodal policajný hovorca. Vrak lietadla našli v lese v katastri obce Jakubovany, približne kilometer nad miestnym rybníkom. "Okamžite bol informovaný letecký úrad, miesto sa prehľadáva," uviedol Džobanik.

 

Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Prešove pre TASR potvrdilo informáciu, že okolo poludnia bol na tiesňovej linke nahlásený pád lietadla. "Po prijatí boli vyslané hasičské jednotky zo Sabinova, Prešova, Raslavíc, Bardejova, Hanušovíc a z Levoče. Vrak lietadla sa našiel tesne pred 15.00 h," informovalo riaditeľstvo.

 

Riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Radoslav Lacko priamo v teréne blízko nešťastia pre TASR uviedol, že „v nešpecifikovanej lokalite bolo potrebné najprv v spolupráci s políciou a s vrtuľníkom Leteckej pátracej a záchrannej služby z Leteckej základne Prešov vyhľadať miesto pádu. Pre meteorologické podmienky aj zložitý terén nebolo jednoduché to miesto identifikovať. Aj preto, že nebolo veľa ľudí, ktorí videli priamo pád lietadla. Každý len niečo počul. Takže na základe týchto výpovedí a údajov, ktoré sme priebežne dostávali, sme prepátravali systematicky niektoré lokality. Až sa nakoniec podarilo to miesto dopadu nájsť,“ uviedol Lacko.

 

Pilota už však našli mŕtveho. Preto sa sústredili na zabezpečenie miesta dopadu. „Nehrozilo už šírenie požiaru ani nič podobné. Takže v spolupráci s políciou sme zabezpečili miesto pádu lietadla páskami. Do tohto okruhu nemá nikto nepovolaný prístup."

 

Ako ďalej uviedol, hasiči zabezpečili aj osvetlenie miesta tragédie pre potreby polície, ktorá tu bude pracovať aj v noci. „Našou úlohou je ešte vyviezť na miesto pádu lietadla poverené osoby, lebo terén je veľmi náročný a dá sa zvládnuť len za pomoci našej techniky, používame tu hasičské štvorkolky,“ doplnil Lacko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies